Spring til indhold

Indføring i psykoanalysen


Begivenhedsdetaljer

Denne begivenhed sluttede den 18 maj 2020


Sigmund Freuds “Forelæsninger til indføring i psykoanalysen”.

Med hypotesen om det ubevidste grundlagde Freud for over hundrede år siden psykoanalysen og på dette fundament står og falder den såmænd endnu. Falder, fordi det er sin sag at godtgøre eksistensen af en viden, vi ikke ved, vi har og som vi måske slet ikke vil vide af. Står, fordi der fra og med Freud udgår et væld af forsøg på alligevel at karakterisere denne ubevidste viden og dermed gøre os en anelse mindre uvidende.

Freuds læseværdige, indførende forelæsninger fra 1916-17 udgør hans mest gennemførte forsøg på at formidle sine indsigter i det ubevidstes funktion til de endnu uvidende. Som et introduktionsforløb til psykoanalysen vil vi i det kommende studieår stifte bekendtskab med disse forelæsninger. Forløbet er tiltænkt dem, for hvem psykoanalysen er et nyt bekendtskab og kræver derfor ingen særlige forudsætninger, men også de, der allerede kender noget til feltet, vil kunne få udbytte heraf.

Vi mødes hver anden mandag og læser forelæsningerne sammen. Alle deltagere skiftes til at udlægge teksten med støtte fra koordinatorerne.

Koordineret ved Stig Salling Nielsen og Kristian Olesen Toft.