Spring til indhold

Psykoanalysens egenart

Frank Grohmann har skrevet en bog om psykoanalysens egenart som samler mange artikler / tekster på baggrund af oplæg han har holdt i flere forskellige sammenhænge i Berlin og København, fortrinsvist
han skriver faktisk som en ‘grand reporter’ i de lande han rejser i, i det kontinent man kunne kalde den psykoanalytiske bevægelse som følger Sigmund Freud

jeg understreger reportagen som stiltræk fordi FG grundigt følger SPOR som er leksikalt funderede, dvs ord – signifikanter – ord hvis snirklede, nogen gange underfundigt hemmelighedsfulde dvs dækkede veje han følger
som en opdager

på RETTE spor – det rette opstår af selve sporingen – af FG’s skarpe øje og tillidsfulde fortsættelse af sin trang, sin hang, sin sirlige kærlighed til bogstavet som sætter sporene ikke uden grænseoverskridende følger.

Lis Haugaard